Život je pobijedio u Izmiru: Iz ruševina spašene dvije osobe 34 sata nakon potresa

0
Anadolija
Život je pobijedio u Izmiru: Iz ruševina spašene dvije osobe 34 sata nakon potresa

Trideset tri sata nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio turski grad Izmir, rano u nedjelju, ispod ruševina je spašen 55-godišnji muškarac.

Povrijeđeni muškarac prevezen je u bolnicu kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć. Nešto ranije je turski ministar zdravstva Fahrettin Koca saopćio je kako je 70-godišnji muškarac izvučen nakon 34 sata.

”Život je još jednom pobijedio. Noćas oko jedan sat iza ponoći, 34 sata nakon zemljotresa, spašen je naš 70-godišnji amidža Ahmet. Ne ponovilo se. Hvala mu i za riječi koje su nas usrećile: 'Nikako nisam gubio nadu'", napisao je Koca.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan u nedjelju je saopćio kako je broj poginulih usljed posljedica zemljotresa povećan na 58, a povrijeđenih na 896.

Uprava za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske (AFAD) saopćila je kako je do 9.30 sati po lokalnom vremenu u nedjelju registrirano 850 podrhtavanja tla, od toga 40 je jače od četiri stepena. Akcije spašavanja su nastavljene u Izmiru nakon što je u petak ovaj grad i njegovu okolinu pogodio zemljotres jačine 6,6 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije