Raste broj stradalih u zemljotresu, dramatično spašavanje tri osobe

0
Anadolija
Raste broj stradalih u zemljotresu, dramatično spašavanje tri osobe

Najmanje 24 osobe poginule su u zemljotresu u provinciji Izmir na zapadu Turske, izvijestilo je Državno odjeljenje za upravljanje vanrednim situacijama.

Ranije su zaprimljene informacije o 20 žrtava i 800 povrijeđenih. Odjel je također izvijestio da ranjenih nema samo u Izmiru, već i u Aydinu, Manisu i Balikesiru.

Turski spasioci više od 10 sati tragaju za ljudima koji bi mogli ostati pod ruševinama uništenih kuća. Zabilježeno je da je spašeno najmanje 70 ljudi.

U petak navečer ispod ruševina izvučene su još tri osobe, javila je Anadolija. Među njima je i Buse Hasyilmaz s kojom je telefonom razgovarao ministar šumarstva i poljoprivrede Bekir Pakdemirli, a koja je izvučena nakon više od devet sati. Hasyilmaz je prevezena u bolnicu.

Ispod ruševina izvučeni su i Erol Subas i Gunay Ozisik (15) koji su prevezeni u bolnice. Subasevo spašavanje popraćeno je aplauzom prisutnih.

Gunayev otac je tokom akcije spašavanja pokušao biti podrška sinu, dok je majci koja je pretrpjela šok ukazana medicinska pomoć.

Osim 24 žrtve zemljotresa u Turskoj, dvije osobe poginule su i na grčkom ostrvu Samos nakon što se na njih srušio zid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije