Žestok napad Rusije na civilnu infrastrukturu Ukrajine: Pogođeni brojni gradovi, među njima i Kijev

5
Radiosarajevo.ba
Žestok napad Rusije na civilnu infrastrukturu Ukrajine: Pogođeni brojni gradovi, među njima i Kijev
Foto: Prtscr / X.com / Napad Rusije

Rusija je u ponedjeljak, 26. augusta, rano ujutro izvela veliki napad dronovima na Kijev i druge gradove diljem Ukrjaine, pri čemu su poginule najmanje tri osobe, saopćila je ukrajinska vojska.

Desetak bespilotnih letjelica uništeno je dok su se približavale gradu u regiji oko Kijeva, rekao je Serhij Popko, čelnik kijevske vojne uprave, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Većina centralne i istočne Ukrajine bila je pod upozorenjem na zračni napad u 2:30 sati u ponedjeljak.

I Dodik se uključio u raspravu o Severini, pa udario na Konakovića: "Neka pjevaju jedno drugom"

I Dodik se uključio u raspravu o Severini, pa udario na Konakovića: "Neka pjevaju jedno drugom"

Prve eksplozije u Kijevu su se začule nešto prije 8:30 sati, a zatim poslije 9 sati. Ukrajinska vojska saopćila je da su Rusi podigli avione MiG-31, koji se koriste za ispaljivanje balističkih projektila Kinžal.

Želja da se uništi naš energetski sektor skupo će koštati Ruse njihove infrastrukture, izvijestio je Andrij Jermak, šef Ureda predsjednika Ukrajine.

Ukenergo odmah je izdao naredbu o izvanrednom isključenju dijela potrošača iz elektromreže.

Eksplozije su zabilježene i u gradovima i regijama diljem Ukrajine, uključujući Harkiv, Krivi Rih, Dnipro, Hmeljnicki i Vinicia.

Ruska vojska ispalila je projektile s Kaspijskog mora, a zrakoplovi su polijetali iz vojnih baza u Engelsu, Olenji i Šajkovki, ali i s nosača zrakoplova u Crnom moru.

Istovremeno, Ukrajina je jutros poslala bespilotne letjelice na rusku regiju Saratov, a u gradu Saratovu jedan se dron zabio u neboder Volga Sky na 38 spratova, javlja Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije