Ženi sprženo lice zbog viralnog savjeta na TikToku

1
Radiosarajevo.ba
Ženi sprženo lice zbog viralnog savjeta na TikToku
Foto: Instagram / Chantelle prije i poslije nesreće

Pokušaj žene iz Ujedinjenog Kraljevstva da pošira jaja pomoću viralnog savjeta na TikToku završio je s jezivim opekotinama na njenom licu. 

"Doslovno sam opekla cijelo lice i vrat", opisala je Chantelle Conway na videu od 4. jula, detaljno opisujući svoje iskustvo s "hitom TikToka", u kojem internetske zvijezde navodno poširaju jaja do tekućeg savršenstva tako što ih stave u mikrovalnu 90 sekundi.

Drama se dogodila 2. jula nakon što je 25-godišnja domaćica ubacila sirovo jaje u šalicu kipuće vode i stavila to u mikrovalnu - na 10 sekundi. Kaže da je to isto radila stalno, već dvije godine, jer je bilo "brže i lakše", no bio je to zapravo recept za katastrofu.

Stvari su krenule po zlu nakon što je ubacila hladnu kašiku u kipuću vodu kako bi izvadila jaje, što je izazvalo reakciju koja je vrelu tekućinu raspršilo po njenom licu i vratu.

"Bila je to najgora bol koju sam doživjela u životu, a imala sam dva prirodna poroda", opisala je Chantelle, koja je bila sama u kući sa 18-mjesečnom kćerkom u vrijeme nesreće. Bol je bila takva da je bila uvjerena da joj je cijelo lice izgorjelo.

Kako bi ublažila agoniju, Conway se počela polijevati hladnom vodom - ovo ju je, kako su kasnije rekli ljekari, poštedjelo opekotina trećeg stepena. Ljekari su joj stavili i tzv. "žele masku za lice", što je spriječilo da povrijeđena dobije povrede opasne po život.

Nažalost, proces ozdravljenja u narednim sedmicama nije bio lagan. Koža na njenom licu počela je 'pucati': "Moja koža sada se 'skida' kao kod zmije. Sad me ne boli puno, ali jako me svrbi, a unutrašnjost nosa i usana i dalje je vrlo osjetljiva."

Najteže joj, dodaje, pada to što najmlađa kćerka ne može da je gleda: "To mi slama srce."

Conway detaljno opisuje oporavak u nizu videozapisa na TikToku pokušavajući odvratiti druge korisnike da "probaju trik".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije