Žena osuđena na šest godina zatvora zbog seksa sa sinom kojeg je usvojila

Radiosarajevo.ba
Žena osuđena na šest godina zatvora zbog seksa sa sinom kojeg je usvojila
Screenshot / Lauren Myres (26) iz Floride
Mlada žena osuđena je na šest godina zatvora zbog seksa sa sinom kojeg je posvojila.

Nakon anonimne dojave, policija je u maju ove godine privela Lauren Myres (26) iz Floride zbog seksualnih odnosa sa 17-godišnjakom.

I to ne bilo koji 17- godišnjakom, nego s tinejdžerom kojeg je usvojila i kojem je trebala predstavljati majčinsku figuru. Policiji je priznala da su se ‘u periodu od oko dva mjeseca seksali sedam ili osam puta, kod kuće, ali i na nekim drugim lokacijama’.

Myres je preuzela privremenu brigu o tinejdžeru dok je radila kao socijalna radnica za agenciju Families First Network, koja organizira udomiteljsku i drugu adekvatnu brigu za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi.

Nakon presude za seksualno zlostavljanje, dobila je otkaz.

U međuvremenu je usvojila mladića, a samo nekoliko dana prije nego je okončan postupak usvajanja, isplivalo je da udomiteljica ima neprimjerene odnose s tinejdžerom koji joj je povjeren na brigu.

U razgovoru s policijskim istražiteljima, tinejdžer je rekao da ‘ne misli kako su napravili nešto loše’.

"Nije me silovala, a ja ću ionako uskoro navršiti 18 godina", izjavio je policiji.

Osim zatvorske kazne, Myres će biti upisana u registar seksualnih prijestupnika do kraja života, a sud joj je zabranio bilo kakav kontakt sa žrtvom i svim ostalim maloljetnicima, prenosi 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije