Zavela ga, pa opljačkala: Žena ukrala iz stana robu u vrijednosti od 600.000 dolara

3
Radiosarajevo.ba
Zavela ga, pa opljačkala: Žena ukrala iz stana robu u vrijednosti od 600.000 dolara
Foto: Printscreen / Osumnjičena djevojka

Policija iz Miamija objavila je videozapis djevojke koja se sumnjiči da je muškarca drogirala u njegovom stanu, a potom mu ukrala skupocjeni nakit u vrijednosti od 600.000 dolara (oko 1.087.181 KM).

Kao što se može vidjeti na video snimku, djevojka ima oko 30 godina, a vlasti sumnjaju da je ona muškarca drogirala u liftu, prije nego je ušla u njegov stan.

Ovim putem, službenici su zatražili pomoć građana u potrazi za navodnom kradljivicom, koja je između ostalog iz stana muškarca kog je upoznala dan ranije ukrala dva Rolex sata.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

"Nakon što je upoznala muškarca u kafiću, 8. maja, on ju je pozvao u svoj stan u ranim jutarnjim satima, oko 5.30 sati. Čim su stigli u stan, ona mu je sipala drogu u piće", saopćili su iz policije. Muškarac se onesvjestio ubrzo nakon što je popio piće.

Za sada nepoznati muškarac je shvatio da je pokraden tek kada se probudio poslije podne. Sef iz kog je nestao sav nakit, bio je otvoren. Nestala je i žena s kojom je dočekao zoru.

Među skupim predmetima koje je djevojka odnijela sa sobom su dva Rolex sata. Pored toga, ukraden je i zlatni lanac, zlatne narukvice, sunčane naočale i dijamantski prsten od ružičastog zlata, naveli su iz policije.

Kako su dalje navlei, policijski službenici ulažu su sve napore kako bi otkrili identitet navodne kradljivice na osnovu snimaka nadzorne kamere koja se nalazila u liftu zgrade. Na snimcima iz lifta vidi se trenutak kada je s muškarcem iz kafića tek dolazila u njegov stan, pa ponovno dok je izlazila iz stana.

"Možda ćete pomisliti kako ona upravo izlazi sa šoljom. Ne. Ona ima u ruci šolju jer je na njoj njen DNK. I njegov DNK, ali i droga koju je stavila unutra", rekao je policajac Michael Vega, portparol policije Maiamija, piše New York Times.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije