Užas u Kaliforniji: Mačem odsjekao ruku beskućniku

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Kaliforniji: Mačem odsjekao ruku beskućniku
Foto: WESH / SAD / Ilustracija

Ljudsku ruku koja je nađena na cesti u Kaliforniji odsjekla je osoba s mačem, saopćeno je iz policije.

Policija u Riversideu je nakon pronalaska ruke prvo pomislila da se radi o filmskom rekvizitu, ali kada ju je pregledala shvatila je da je u pitanju nešto strašnije.

"Muškarac u bolnici je kazao kako ga je neko u subotu navečer napao mačem", rekao je za Guardian policajac Ryan Railsback, glasnogovornik policijske stanice Riverside.

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Istražitelji za sada nisu pronašli ni uhapsili napadača, ali su naveli da su i žrtva i osumnjičeni za napad bili beskućnici i da su se možda poznavali.

Žrtva, muškarac u 60-ima godinama života, došla je u subotu u bolnicu bez ruke. Kasnije te večeri policija je zaprimila dojavu o odsječenoj šaci koja se nalazi pored prevrnutih kolica za kupovinu u ulici u središtu grada.

"Očekuje se da će žrtva preživjeti. Napadač je još uvijek u bijegu", rekle su vlasti.

U obližnjem Los Angelesu je posljednjih godina zabilježen je porast nasilja nad beskućnicima. Ljudi "bez krova nad glavom" čine 24 posto žrtava ubistava u gradu iako se radi samo o jedan posto stanovništva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije