Zatvorenik koji se prerušio u kćerku i pokušao pobjeći nađen mrtav u ćeliji

Radiosarajevo.ba
Zatvorenik koji se prerušio u kćerku i pokušao pobjeći nađen mrtav u ćeliji
Foto: Screenshot / Pokušao je pobjeći iz zatvora odjeven u svoju kćer tinejdžericu

Čuvari zatvora u Brazilu pronašli su osuđenog dilera droge Klauvina da Silvu mrtvog u njegovoj ćeliji, tri dana nakon što je pokušao da pobjegne iz zatvora.

Navode da izgleda kao da se Silva objesio.

Čuvari su u subotu zaustavili Silvu u trenutku kada je pokušao da pobjegne iz zatvora maskiran u svoju kćerku.

Snimak na kojem Silva skida kompletnu masku - periku, silikonsku masku, brushalter i naočare - proširio se medijima.

Silva je imao 42 godine i služio je kaznu zatvora od 73 godine i 10 mjeseci zbog trgovine drogom.

Čuvari su ga pronašli u njegovoj ćeliji u zatvoru Bangu 1 u Rio de Žaneiru, gdje je prebačen nakon neuspjelog pokušaja bjekstva. Brazilski sajt O Globo piše da je bio prebačen u samicu.

Silva je dospio do svjetskih medija nakon pokušaja bjekstva iz zatvora Bangu 3, kada se prerušio u 19-godišnju kćerku koja mu je došla u posjetu, noseći silikonsku masku, periku, brushalter i majicu.

Ali čuvari nisu nasjeli na improvizovanu masku i nakon što su ga natjerali da pozira za fotografije koje su potom poslali medijima, osuđenik je vraćen u ćeliju.

Silvina kćerka, koja je ostala u ćeliji dok se njen otac kretao ka izlazu, podvrgnuta je ispitivanju zajedno s još osam ljudi za koje se vjeruje da su umiješani u pokušaj bjekstva. Silva je već jednom ranije pobjegao iz zatvora, 2013. godine, kada se provukao kroz kanalizacioni sistem zatvora u Žerisinou. Uhapšen je kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije