Zatvorenici 'pobjegli' iz zatvora kako bi spasili život čuvaru

Radiosarajevo.ba
Zatvorenici 'pobjegli' iz zatvora kako bi spasili život čuvaru
Kada je njihov naoružani stražar dobio infarkt, grupa zatvorenika je provalila bravu na svojim ćelijama kako bi ga spasila.

Tako su  vlastite živote izložili opasnosti, piše Good News Network.

Zatvorenici su čekali suđenje u Parker County, Teksas, kada je usamljeni naoružani stražar pao u nesvijest u svojoj stolici. Pokušali su zvati pomoć, ali se niko nije pojavio.

Zatvorenici su shvatili da bi njihov izlazak u pomoć mogao biti protumačen kao bijeg iz zatvora, i policija bi mogla nahrliti sa izvučenim oružjem - ali njihov instinkt za pomoć je bio jači.

Bacivši se zajedno na vrata ćelije, na silu su ih provalili. Još uvijek zavezani i u lisicama, nastavili su dozivati pomoć i policajci u sudnici na spratu su ih mogli čuti ovaj put.

Kada je jedan od njih uzeo čuvarevu radio stanicu da zove u pomoć, policija je uletila u zatvorsku sobu i grupisala zatvorenike dok nisu shvatili da je u pitanju hitan medicinski slučaj.

Policajci su zaključili da je postupak zatvorenika bio ključan u spašavanju čuvarevog života - bez njihove pomoći moglo je proći najmanje 15 minuta prije nego bi ga neko pronašao.

"Nije mi nikad prošlo kroz glavu da ne pomognem nekome, bilo da ima pištolj ili značku", zatvorenik Nick Kelton je rekao za WFAA News. "Ako je u nesvjesti, ja ću pomoći."

Policija mu je pružila prvu pomoć, reanimiravši ga dok ambulanta nije stigla sa defibrilatorom i ponovo pokrenula njegovo srce te ga odvela u bolnicu.

Ovo nije prvi put da su zatvorenici priskočili u pomoć svojim čuvarima. Nekoliko zatvorenika Orient Road zatvora u Tempi na Floridi je priskočila u pomoć da spasi čuvara kojeg je napao zatvorenik i pokušavao da ga udavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije