Zatvorena bolnica jer je član osoblja pozitivan na koronavirus

Radiosarajevo.ba
Zatvorena bolnica jer je član osoblja pozitivan na koronavirus
Foto: BBC/Eddie Mitchel / Medicinski centar County Oak

Broj zaraženih: 40.645
Broj umrlih: 910
Broj oporavljenih: 3.578

Bolnica opće prakse u britanskom Brightonu privremeno je zatvorena, nakon što je član osoblja pozitivno testiran na koronavirus.

Pacijentima u gradskom medicinskom centru County Oak savjetovano je da se u slučaju nejasnoća obrate telefonskoj službi, piše BBC. 

Dvoje od osam osoba kojima je virus dijagnosticiran u Velikoj Britaniji su zdravstveni radnici.

Ministarstvo zdravlja nazvalo je virus "ozbiljnom i neposrednom prijetnjom" za javno zdravlje, ali je ukupni rizik za stanovništvo "umjeren".

Međutim, rizik za pojedince je nizak, rekli su u Odjelu.

Jedna od osam osoba zaraženih u Velikoj Britaniji je Britanac koji je virus pokupio na konferenciji u Singapuru i otputovao na skijalište u Francuskoj. Dijagnosticiran mu je u Brightonu, a liječi se u bolnici St. Thomas u Londonu.

On je povezan sa pet drugih slučajeva - od kojih su četiri obznanjena u ponedeljak.

Pored osam slučajeva u Velikoj Britaniji, pet britanskih državljana testirano je na pozitivan način u Francuskoj,  nakon što je čovjek iz Brightona otputovao na skijalište. Također, jednom Britancu je na Majorci dijagnosticiran i koronavirus nakon kontakta s prijevoznikom u Francuskoj, piše BBC. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije