Jezivi napad agresivnog medvjeda u Rumuniji: Zgrabio djevojku (19), odvukao je i - bacio s litice

1
Radiosarajevo.ba
Jezivi napad agresivnog medvjeda u Rumuniji: Zgrabio djevojku (19), odvukao je i - bacio s litice
Foto: Pixabay / Medvjed / Ilustracija

Djevojka imenovana samo kao Dijana (19) ubijena je u Rumuniji, u napadu medvjeda, a nakon što ju je životinja odvukla, a zatim bacila niz liticu visoku oko 100 metara dok je bila u šetnji sa svojim momkom.

Devojka je bila na planini Bucegi u centralnoj Rumuniji, u blizini grada Brašova, kada ju je zvijer napala i odvukla.

Prema riječima njenog momka koji je posmatrao jezivi napad, medvjed je prvo zgrabio ženu za nogu i odvukao je sa staze, prije nego što ju je bacio niz liticu, gdje je njeno tijelo kasnije pronađeno i izvučeno. Kako bi izvukli tijelo, spasioci su se suočili s teškom misijom jer je životinja ostala u blizini.

Netanyahu došao u američki Senat dok hiljade demonstriraju: 'Nalazimo se na raskrsnici historije'

Netanyahu došao u američki Senat dok hiljade demonstriraju: 'Nalazimo se na raskrsnici historije'

To je dovelo do toga da su morali da ubiju opasnog medvjeda, koji je ostao u blizini i bio je posebno agresivan, navode vlasti.

"Prema informacijama koje imamo, medvjed je napao mladu ženu na stazi, odvukao je u rastinje pored staze i negdje u ovoj vegetaciji bacio u provaliju i sišao za njom. Moje kolege su se spustile u provaliju, gdje su, nažalost, našle tijelo djevojke", rekao je predsjednik tamošnje Gorske službe spasavanja. "Ovo je situacija s kojom se ranije nismo susreli. Imali smo situacije kada su životinje dolazile i ponašale se agresivno, ali ovdje se čini da je već riječ o direktnom napadu, a to nije tipično za medvjede. Treba vidjeti šta je tačno utjecalo na to. Možda vrućina, možda neka bolest od koje životinja boluje. Moramo da vidimo šta je tačno promijenilo ponašanje životinje tako radikalno."

Prema vladinim podacima, u rumunskim Karpatima ima oko 8.000 mrkih medveda. To je druga najveća populacija medveda u Europi nakon Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije