Turistkinju napao medvjed - spustila prozor od automobila da se slika s njim za selfie

2
Radiosarajevo.ba
Turistkinju napao medvjed - spustila prozor od automobila da se slika s njim za selfie
Foto: Prtscr / Youtube / Britanka je dobro prošla...

Škotska turistkinja zahvalna je što je živa nakon što ju je bliski susret s divljim medvjedom poslao u bolnicu.

Naime, Moira Gallacher (72) bila je na odmoru u Rumuniji s prijateljicom Charmian Widdowson kada su se žene odlučile provozati Karpatskim planinama. Tokom izleta žene su naišle na nekoliko smeđih medvjeda i poželjele su, naravno, ovjekovječiti susret na fotografijama.

"Dogodilo se da je medvjed došao do prozora sa strane moje prijateljice i nije bilo problema. Dopustio nam je da se slikamo i otišao", rekla je Gallacher u videu koji je objavio škotski kanal STV News. "Ali, ja nisam dobila dobru fotografiju, pa smo se vratili i medo je bio na mojoj strani."

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Uz kratku snimku podijeljenu na internetu, obje su žene detaljno opisale incident: "Vidjeli smo ove medvjede - mamu i bebe - bili su prekrasni. Ali, ipak nisu bili prekrasni na kraju. Mama medvjedica je bila gladna i mislila je da će joj moja prijateljica biti ručak."

Widdowson dodaje kako je parkirala vozilo kako bi mogle dobiti bolje fotografije: "Mislila sam da želi biti prijatelj. Medvjed je došao, ali je počeo ulaziti u automobil i potom napao i ugrizao je moju prijateljicu."

Preživjela shvaća da je ishod mogao biti puno gori: "Ja sam vrlo sretna žena. Nosila sam podstavljenu jaknu i top i još jedan top – to mi je spasilo ruku. U šoku sam, ali sada je sve u redu."

Inače, najveća populacija europskih smeđih medvjeda nalazi u Rumuniji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije