Zašto Iran izbjegava izravnu konfrontaciju s Izraelom?

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Error

Hahaha rezim u teheranu Znaci cionisti ipak dolaze da ih oslobode i donesu im demokratiju i blagostanje A valjda ce preko srbije i albanije i ovdje dovesti vama slobodu i demokratiju Hahahaha koja ubleha, balkanski niski umu Novinarcici umjesto da na sva zvona istrazujete ratne zlocine i genocid koji se desava u svetoj zemlji da zvonite na sva zvona o agresiji koju sprovode teroristicke vjestacke zemlje i da sirite ISTINU vi kopirate cionisticke medije i lobirate za njihovu cionisticku stvar koja odvodi civilizaciju i normalnog covjeka u propast Ako,sve je tako kako treba biti u stvari

Zato

sto su pametan narod

Error

>>Hahaha rezim u teheranu Znaci cionisti ipak dolaze da ih oslobode i donesu im demokratiju i blagostanje A valjda ce preko srbije i albanije i ovdje dovesti vama slobodu i demokratiju Hahahaha koja ubleha, balkanski niski umu Novinarcici umjesto da na sva zvona istrazujete ratne zlocine i genocid koji se desava u svetoj zemlji da zvonite na sva zvona o agresiji koju sprovode teroristicke vjestacke zemlje i da sirite ISTINU vi kopirate cionisticke medije i lobirate za njihovu cionisticku stvar koja odvodi civilizaciju i normalnog covjeka u propast Ako,sve je tako kako treba biti u stvari ka Error<< Ah i da zaboravih reci odgovor na pitanje nema smisla reci sa toliko malim umom ne mozete shvatiti serijat ljudska prava u islamu i pravila ratovanja u islamu Samo toliko da je haram ubiti drugog covjeka koji nema veze sa ratom tj.civila teski haram jer u isamu je zivot svet Ovoliko mali cionisticki mozgovi valjda mozete shvatiti prije nego sto kopirate njihove (cionisticke) analize i niima obmanjujete javnost Sram vas bilo

Besmisao ratovanja

Rat je poraz civilizacije. I jedan rat je previše a Izrael ih vodi nekoliko i sve više. U svijetu još preko 50 ratova. Uvijek je masakr civila i nedužnih i zbog toga nema pobjednika u ratu, svi su gubitnici kako god da se završi. Tuga i bol su nemjerljivi i nikada ne nestaju. Ova civilizacija nema perspektivu. Sretni su samo oni koji nisu doživjeli rat. Svaki kraj rata je početak razgovora zaraćenih jer to je jedini način koji vodi nečemu. Novac svijeta se baca na oružje zbog čega djeca umiru od gladi i žeđi. A djeca su sve što je vrijedno. Djeca su šansa za život, bez njih nema ničega.

Role

pa bili bi donji, svjesni su toga.

Strpljivo

Iran mora doći do nuklearnog oružja bilo da ga kupi ili proizvede i to tako da može razoriti cijeli izrael,a da može dohvatit i ameriku.za početak bi trebali razviti biološko oružje i otrovati izrael i ameriku.

Adi

***

Istina

Neznate sta je cilj rata u ukrajini i bliskom istoku.Dolar propada,a i evropa s njim,zadnju godinu je izgubio 12%vrijednosti.Ako se islamski svijet odmakne od zapada,neminovno dolazi propast njihovih ekonomija,zato idu s ratovima i pripadanjem drugih drzava,to im je taktika.Problem je u arapskom svijetu zato sto vole paganizam i dolare,onog trena kad se oni odmaknu od dolara i cionizma zapad ce propasti.

xxx

***

Tabasco

To je sukob sa SAD, ..nisu glupani kao mi, ..kada naprave nuklearno, biti će druga prića....

Irfg

DA ,ZAPAD CE PROPASTI A SVI NA ZAPAD ! RADI SE ,SKOLUJE SE , KOMUNICIRA SE , ZARADJUJE SE , OCEKUJE SE OD ZAPADA DA PROPADNE ! I ISLAM DA SE OVOJI I DA SE RADI U TURSKOJ ,IRANU AFGANISTANU SIRIJI LIBANU JEMENU GDJE DJECA GLADUJU ! KO VAM ISPRA GLAVU MUTANTI ?!

Irfg

Sve zapadna tehnologija tv , mobiteli, internet ,automobili, avioni , brodovi , naftne instalacije svemirska tehnologija , oruzje / u koje je ugrađena lokacija / i preko svih tih uređaja još vam čitaju i misli ,male neznalice ,!Sve znaju o bilo kome i šta hoće i namjeru ! Zapad drugim recima: BOG ! A VI PROTIV NJEGA !Mutanti !!,................ ?..................________ .

Glavom bez Assangea

Zato što je američka administracija ovakva satanistička i sijelo staraca se već dugo namečila da poklopi i uništi Iran kao što su i druge zemlje u okruženju. Koliko samo laju na Kinu ali joj ne smiju ni prismrditi. A volili bi oni da im instaliraju ove dobre stare demokratske metode s..bavanja u mozak.

/ Najnovije