Zaplijenjeno 1,7 tona "droge nove generacije" koja je putovala za SAD

Anadolija
Zaplijenjeno 1,7 tona "droge nove generacije" koja je putovala za SAD
Foto: AA / Zaplijenjena droga

Turski carinici zaplijenili su u petak 1,7 tona narkotičkih sredstava u kargo terminalu aerodroma Istanbul.

Službenici Ureda za kontrolu carina i borbu protiv krijumčarenja pri Ministarstvu trgovine Turske su prilikom kontrola primijetili pošiljku sumnjivog sadržaja u kargo terminalu aerodroma u Istanbulu. Riječ je o pošiljci iz Indonezije koja je preko Istanbula trebala nastaviti put ka Sjedinjenim Američkim Državama.

Pomoću psa tragača ustanovljeno da se u torbi nalaze narkotička sredstva, a kasnijom detaljnom analizom ustanovljeno je riječ o kratomu, težine 1,745 tona. Kratom je biljka iz Jugoistočne Azije i poznata je kao "droga nove generacije".

U vezi s slučajem pokrenuta je istraga, a turski zvaničnici navode kako je prvi put na jednom turskom aerodromu zaplijenjena ovolika količina droge.

Carinici na aerodromu zaplijenili blizu 15 kg kokaina skrivenog u čokoladicama

Turski carinici su na aerodromu Istanbul zaplijenili blizu 15 kilograma kokaina koji je bio skriven u čokoladicama. Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, ekipe turske carisnke službe za borbu protiv krijumčarenja pratile su južnoafričkog državljanina incijala C. M., koji je iz Sao Paola preko Istanbula potovao u Mozambik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije