Zaljubili se na Balkanu, ubili ih dok su putovali kroz Kanadu

Radiosarajevo.ba
Zaljubili se na Balkanu, ubili ih dok su putovali kroz Kanadu
Facebook / Chynna Deese i Lucas Fowler inače su se upoznali u jednom hostelu u Hrvatskoj

Lucas Fowler bio je strastveni avanturist, putnik i sin jednog od najviše rangiranih ljudi u policiji New South Walesa u Australiji. Chynna Deese bila je studentica iz Sjeverne Karoline u SAD-u.

Još prošle sedmice par je uživao na svom velikom putovanju Kanadom, a onda im se na dalekom sjeveru kanadske Britanske Kolumbije pokvario kombi. 

Policija još uvijek istražuje slučaj, i ne zna ko je i zašto brutalno ubio Fowlera i Deese, ali nagađaju da je to bio neko ko ih je jednostavno želio opljačkati, javlja australski News, prenosi 24sata. 

Chynna Deese i Lucas Fowler inače su se upoznali u jednom hostelu u Hrvatskoj, na Balkanu, prije dvije godine, pišu australski mediji.

Kao strastveni putnici, 'kliknuli' su na prvu i ubrzo započeli vezu. 

Brat ubijene Amerikanke otkrio je da je tijelo Chynne Deese toliko unakaženo da je porodici preporučeno da njen lijes ne bude otvoren na sprovodu. 

Kanadskoj policiji u istrazi će pomoći i dva australska istražitelja, a niko još ne želi prejudicirati kako je par tačno umro. Nagađa se samo da su ubijeni usred pljačke, s obzirom da su uz novac paru ukradeni i identifikacijski dokumenti. 

"Možda im se kombi pregrijao ili je bio u kvaru", rekao je brat ubijene Deese i dodao:  

"Nešto se dogodilo na toj cesti, nekakav sukob".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije