Zaharova: Teroriste smo ubijali, ubijamo i ubijat ćemo ih

Fena
Zaharova: Teroriste smo ubijali, ubijamo i ubijat ćemo ih
Foto: wiki / Marija Zaharova
Rusija će nastaviti da likvidira teroriste u svim dijelovima Sirije, između ostalog i u Idlibu. U tu zemlju treba da se vrati mir, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Teroriste smo ubijali, ubijamo i ubijat ćemo ih. Zapamtite to. I nije važno da li je u pitanju Alep, Idlib ili druge tačke u Siriji. U Siriju mora da se vrati u mir ", rekla je ona na medijskom seminaru UN-a o miru na Bliskom istoku.

Govoreći u sekciji o sigurnosti novinara, Zaharova je istakla "da nije bilo odlučujuće uloge ruskih zračnih snaga, sada u Siriji ne bi moglo da se govori ni o kakvoj odbrani novinara".

"Da prije nekoliko godina Rusija nije donijela odluku koju je donijela, sada tamo ne bi bilo nikoga kome je potrebna zaštita. Tamo bi sada bio samo ISIL. Prava teroristička država. Ne samo na teritoriji Sirije, već i na teritoriji njenih susjednih država. Oni bi jednostavno počeli da ujedinjuju teroristički potencijal i pokrili cijelu teritoriju regiona. A najinteresantnije je to što bi imali i svoje novinare koji bi pokrivali aktivnosti te terorističke države", objasnila je Zaharova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije