Putin: Ubistvo Zakharchenka je podli čin, Rusija će uvijek biti s Donbasom

Fena
Putin: Ubistvo Zakharchenka je podli čin, Rusija će uvijek biti s Donbasom
Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je, povodom ubistva lidera samoproglašene Donjecke narodne republike Alexandra Zakharchenka, da je to podli čin i da oni koji su izabrali put terorizma ne žele da traže mirno rješenje sukoba.

Putin je izrazio saučešće žiteljima Donbasa povodom pogibije.

"Rusija će uvijek biti s vama. Podlo ubistvo Alexandra Zakharachenka je još jedno svjedočanstvo o tome da oni koji su izabrali put terorizma, nasilja, zastrašivanja ne žele da traže mirno, političko rješenje sukoba, ne žele da vode realan dijalog sa žiteljima jugoistoka Ukrajine. Umjesto toga polažu opasan ulog u destabilizaciju situacije, u to da narod Donbasa bace na koljena. U tome neće uspjeti", naveo je Putin u telegramu saučešća povodom ubistva.

On je naglasio da očekuje da će organizatori i izvršioci tog ubistva dobiti kaznu koju su zaslužili.

Ruski predsjednik je istakao da je Zakharchenko bio pravi narodni lider, smio i odlučan čovjek, patriota Donbasa.

"U teškom vremenu za svoj rodni kraj on je ustao u njegovu zaštitu, preuzeo je na sebe ogromnu ličnu odgovornost, predvodio ljude", dodao je Putin.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Alexander Zakharchenko poginuo je u eksploziji u restoranu u centru Donjecka. Osumnjičeni su uhapšeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije