Za 24 sata više od 1.500 prekršaja primirja u Ukrajini, poginula dva vojnika

1
Radiosarajevo.ba
Za 24 sata više od 1.500 prekršaja primirja u Ukrajini, poginula dva vojnika
Foto: EPA-EFE / Rezervni sastav teritorijalne odbrane Ukrajine

Posmatrači Organizacije za europsku bezbjednost i saradnju (OSCE) zabilježili su za 24 sata više od 1.500 kršenja primirja koje bi trebalo da bude na snazi u istočnoj Ukrajini, saopćila je ta organizacija i dodala da je to rekordni broj kršenja prekida vatre od početka godine.

Od četvrtka uvečer do petka uvečer, posmatrači su zabilježili 591 prekršaj u regionu Donjecka i 975 na području Luganska, koji su djelimično u rukama proruskih pobunjenika koji se sukobljavaju sa ukrajinskim snaga bezbjednosti od 2014.

Dva ukrajinska vojnika poginula su u subotu u novom nasilju na liniji fronta sa proruskim pobunjenicima na istoku zemlje, saopćila je ukrajinska vojska, prenosi N1

Maturanti Pete gimnazije prošetali Sarajevom u čast ubijenom Farisu Pendeku

Maturanti Pete gimnazije prošetali Sarajevom u čast ubijenom Farisu Pendeku

To su prvi smrtni slučajevi među ukrajinskim vojnicima za više od mjesec dana. Četiri vojnika su povrijeđena i hospitalizovana, navodi se u saopćenju vojske.

Šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba izjavio je danas na marginama Minhenske bezbjednosne konferencije da se njegova zemlja “sprema za sve moguće scenarije”.

“Spremamo se za sve moguće scenarije", izjavio je Kuleba novinarima komentarišući posljednje informacije predsjednika SAD-a Josepha Bidena o mogućnosti skore ruske invazije na Ukrajinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije