Donaldu Trumpu produžena zabrana korištenja još jedne društvene mreže

0
Radiosarajevo.ba
Donaldu Trumpu produžena zabrana korištenja još jedne društvene mreže
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

YouTube je produžio suspenziju kanalu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a istovremeno i ograničio mogućnost Trampovog savjetnika Rudy Giuliania da zarađuje od te platforme.

Kompanija u vlasništvu Googla objavila je da je drugi put u posljednje dvije nedelje produžila ograničenje kojim se Trumpu ne dozvoljava da objavljuje video klipove na toj platformi, piše američki Politico.

On je prvo blokiran 12. januara zbog straha od dodatnog nasilja, a nakon nereda u Kongresu 6. januara i tada je kompanija saopštila da je Trump blokiran prvi put od tri moguća puta prije stalne zabrane.

Prošlog utorka Trump je blokiran još jednom na nedjelju dana, a jučerašnja zabrana nije vremenski ograničena.

Portparolka YouTube-a Ivy Cho rekla je da zbog zabrinutosti oko potencijalnog nasilja kanal Donalda Trumpa do daljnjeg ostaje pod suspenzijom.

Rudy Guiliani - undefined

Foto: EPA-EFE: Rudy Guiliani

Istovremeno, kompanija je saopštila da će privremeno Giulianiju zabraniti  učešće u programu koji mu omogućava da zarađuje od njegovog kanala, a zbog njegovih stavova o prevari na nedavno održanim predsjedničkim izborima.

Njemu je zabranjeno učešće 30 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije