EU / Vozio brzinom od 10 km/h: Bosanac napravio kolonu na njemačkom autoputu

12. 07. 2020. u 21:58:00 J. M.

Shares: 18

Patrola njemačke saobraćajne policije u okolini Fuldabrücka prošle sedmice je uočila neobičan prizor na autoputu A7 prema Kasselu. Šleper s poluprikolicom hrvatskih registarskih oznaka "milio" je cestom puževom brzinom od 10 km/h, formirajući tako dugu kolonu u desnoj traci autoputa.

Policija je naredila vozaču šlepera da skrene na odmorište Kassel-Istok, gdje je pregledom vozila otkriven razlog spore vožnje. Slomljen kočioni disk na prikolici se već zaglavio, što je uzrokovalo da se točak više ne okreće pravilno, a uveliko su bili istrošen i amortizeri.

Pravo iznenađenje za policiju bila je kontrola tereta na poluprikolici: Nekoliko drvenih paleta, dva bagera i vibro ploče bili su djelomično ili potpuno neosigurani. Dovoljan razlog da se vozaču iz Bosne i Hercegovine zabrani nastavak putovanja. Kako je i vještak potvrdio tehničke nedostatke, protiv vozača iz BiH pokrenuta je prekršajna prijava za ugrožavanje sigurnosti saobraćaja.

Vozač je prijavio inspekcijskim službenicima da je uočio pucanje kočnog diska i telefonom obavijestio svog špeditera, ali je pokušao nastaviti do Kassela. Nakon što su pruženi dokazi da su tehnički nedostaci otklonjeni, vozaču iz BiH dozvoljeno je da nastavi putovanje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA