EU / Sve zbog zaboravljenog kofera: Bosanci platili po 300 eura i protjerani iz Njemačke

05. 07. 2020. u 07:20:00 J. M.

Shares: 20

Njemačka policija izvijestila je o bizarnom incidentu na glavnoj željezničkoj stanici u Leipzigu. Jedan tamo zaboravljen kofer imao je dalekosežne posljedice po dvojicu državljana BiH.

Njemačka savezna policija je 30. juna 2020. godine na glavnoj željezničkoj stanici u Leipzigu pronašla napušteni kofer. Nešto kasnije pojavio se 46-godišnji državljanin BiH koji je zaboravio kofer. Bosanca je legitimirala policija i pokazalo se da od februara 2020. godine u Njemačkoj boravi ilegalno.

U njegovoj pratnji bio je 40-godišnji zemljak i prijatelj koji također nije bio u mogućnosti dostaviti nijednu ispravu kojom bi se legitimirao zakonit boravak u Njemačkoj.

Obojica muškaraca ekspresno su izvedena pred Okružni sud u Leipzigu koji ih je u sklopu ubrzanog krivičnog postupka osudio na po 60 dnevnih novčanih kazni od po 5 eura. Osim što su morali platiti po 300 eura, imigracijske vlasti također su od njih zatražile da odmah napuste zemlju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA