Vozačica školskog autobusa opsovala djeci, izašla iz busa i ostavila ih na pumpi

Radiosarajevo.ba
Vozačica školskog autobusa opsovala djeci, izašla iz busa i ostavila ih na pumpi
Foto: Unilad / Uhapšena i optužena...

Vozačica školsog autobusa, nakon kratke vožnje, poručila je djeci da "odj**u", zaustavila vozilo na benzinskoj pumpi, dala ključeve radniku i - otišla.

Vozačica u pitanju je 44-godišnja Lori Ann Mankos iz Pennsylvanije (SAD) i ovog je petka navodno došla prilično nervozna na posao. Krenula je u standarnu jutarnju vožnju učenika, koji su se prvo počeli zezati na račun njene vožnje.

Prvo su se smijali, a onda su počeli blago da brinu kada je Mankos počela da krivuda autobusom na cesti.

"Kada smo trebali skrenuti desno, u krivinu je ušla prebrzo. Našli smo se u traci za vozila iz suprotnog smjera i tad smo postali apsolutno prestravljeni", priča Mason Persiani, jedan od učenika.

Persiani je kazao kako im je potom rekla da "odj**u" i pokazala im srednji prst. Učenici su potom počeli vrištati, moleći ih da stane, a ona je eventualno i zaustavila autobus na benzinskoj pumpi, izašla i dala ključeve radniku na pumpi, te odšetala.

Djeca su uspjela izaći iz autobusa, a uskoro je stigao drugi koji ih je odveo u školu (onu djecu koju roditelji već nisu 'pokupili' i odvezli).

Joseph Kovalchik, direktor škole, kazao je kako ovakvo nešto nije doživio u 28 godina koliko radi: "Vrlo smo uznemireni, ali srećni što niko nije povrijeđen."

Policija je ljutitu vozačicu pronašla u njenom domu.

Uhapsili su je i optužili za vožnju "pod utjecajem", neopreznu vožnju i 26 tačaka ugrožavanja zdravlja djeteta. Nije poznato da li se i kako branila, ili je i policiji poručila da...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije