Vozači trčali po autoputu za novcem

Radiosarajevo.ba
Vozači trčali po autoputu za novcem
FOTO: Screenshot / Nesvakidašnji događaj

Najmanje dva sudara su izazvana zbog želje vozača da sakupe novac koji je ispadao iz blindiranog kamiona na autoputu kod mjesta East Rutherford, u američkoj državi New Jersey.

Na snimcima objavljenim preko interneta vidi se čovjek u uniformi kako trči po autoputu, izlažući se opasnostima u gustom prometu i kako pokušava da skupi novce, ali i drugi putnici, donosno vozači koji su zaustavljali svoja vozila, pokušavajući da urade to isto, prenose svjetski mediji.

Policija je priopćila da su se u kaosu sudarila dva vozila, te da se ne ne zna jeli neko povrijeđen.

Predstavnik policije rekao je da je blindirano vozilo američke sigurnosne kompanije "Brink" imalo problema s bravom na jednim od vrata, što je potvrdila i ta kompanija.

Policija je navela da ne znaju koliko je novca ispalo te su pozvali svakog tko ima neke informacije ili video snimak da ih kontaktira.

Ovakvi slučajevi su se događali i ranije. U maju je iz jednog "Brinkovog" kamiona ispalo stotine hiljada dolara na autoputu u Indianapolisu (Indiana) kada su se otvorila zadnja vrata. Slično se dogodio u Marylandu, američkoj saveznoj državi, 2012. ali tada je ispalo samo oko 6.000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije