Vozač kamiona podivljao: Umalo pregazio demonstrante, pa se sam predao policiji

2
Radiosarajevo.ba
Vozač kamiona podivljao: Umalo pregazio demonstrante, pa se sam predao policiji
Foto: Twitter / Ljutiti vozač kamiona napada demonstrante

Ljutiti vozač kamiona ostao je bez posla nakon što je snimljen trenutak u kojem se zaletio u klimatske aktiviste koji su demonstrirali na glavnoj cesti.

Šest demonstranata je u srijedu, 12. jula stajalo na cesti u njemačkom Stralsundu i zaustavilo njegov kamion, piše Jutarnji.hr.

Na snimci koja je brzo počela kružiti društvenim mrežama vidi se kako vozač (41) izlazi iz kamiona, a zatim jednog od demonstranata odvlači na stazu. Zatim je i drugog gurnuo na pod te na njega krenuo šakom, a onda se vratio u vozilo.

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Zatim se kamionom zaletio u dvojicu muškaraca, gurajući jednoga od njih nekoliko metara uz beton. Zamalo ga je pregazio prije nego što je zakočio.

Nakon dramatičnog incidenta vozač se sam predao policiji. Oduzeta mu je vozačka dozvola, a sud će odlučiti hoće li mu biti vraćena ili ne.

Vozačev poslodavac, dobavljač industrijskog plina Air Liquide, rekao je za njemačke medije da su ovakvi postupci neprihvatljivi te je upravi kompanije naloženo da taj vozač više ne smije voziti za njih.

Policija je saopštila da tokom ovog incidenta niko nije povrijeđen. Protiv vozača je pokrenuta istraga zbog napada, a protiv demonstranata zbog kršenja zakona o okupljanju i sumnje na prisilu u cestovnom prometu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije