Volodimir Zelenski: "Znam ko će na kraju ubiti Vladimira Putina"

3
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski: "Znam ko će na kraju ubiti Vladimira Putina"
Foto: EPA - EFE / Volodimir Zelenski

"Znam ko će na kraju ubiti Vladimira Putina, to će biti neko iz njegova najužeg kruga bliskih savjetnika", izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u dokumentarcu "Godina" ukrajinskog novinara Dmitra Komarova.

Zelenski predviđa da će u jednom trenutku doći do pucanja u Putinovu vodstvu što će potaknuti saveznike ruskog predsjednika da se okrenu protiv njega.

"Tada će mesožderi pojesti mesoždera. To je vrlo važno i trebat će im razlog da to opravdaju. Sjetit će se riječi Komarova, Zelenskog... Sjetit će se naših riječi. Naći će razlog da ubiju ubicu. Hoće li uspjeti? Da. Kada? Ne znam", rekao je Zelenski u dokumentarcu.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Ukrajinski predsjednik u tom istom dokumentarcu pokazao je javnosti gdje živi i spava od početka invazije 24. februara prošle godine.

Televizijske kamere snimile su improvizirani smještaj u kojem se nalazi krevet za jednu osobu, radni stol, TV i ormar. Otkrio je i da trenutno isključivo nosi vojničke čizme i jakne, ali i da u ormaru drži jedno odijelo.

"To je simbol da će rat uskoro biti gotov. Mi ćemo pobijediti," rekao je Zelenski.

Dokumentarni film o ratu u Ukrajini objavljen je na godišnjicu početka ruske invazje, a moguće ga je pogledati na YouTube kanalu Svit Navyvorit, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije