Volodimir Zelenski tvrdi da je Vladimir Putin ubio šefa Wagnera

1
Hina
Volodimir Zelenski tvrdi da je Vladimir Putin ubio šefa Wagnera
Foto: Twitter / Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas, 8. septembra, da ruski čelnik Vladimir Putin stoji iza smrti vođe Wagnerovih plaćenika Jevgenija Prigožina, koji je prošli mjesec poginuo u nerazjašnjenoj avionskoj nesreći s glavnim saradnicima.

Zelenski, koji svoju tvrdnju nije potkrijepio dokazima, dao je usputni komentar na konferenciji u Kijevu kada mu je postavljeno pitanje o ruskom predsjedniku.

"Činjenica da je ubio Prigožina - to je barem informacija koju svi imamo, a ne neka druga - također govori o njegovoj racionalnosti i o tome da je slab", rekao je Zelenski.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kremlj kaže da će se ispitati svi mogući uzroci nesreće, uključujući mogućnost ubistva. Tvrdnju da je Putin naredio da se ubiju Prigožin i njegovi ljudi nazvao je "apsolutnom laži".

Prigožin je ovo ljeto predvodio kratku pobunu u Rusiji koja je predstavljala najveći izazov Putinovoj vladavini otkako je došao na vlast 1999.

To je potaknulo čelnika Kremlja da optuži njezine aktere za "izdaju" i "ubod nožem u leđa".

Mnogi Putinovi kritičari umrli su pod nejasnim okolnostima tokom njegove 23 godine na vlasti ili su za dlaku izbjegli smrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije