Vladimir Putin održao sastanak u Kremlju: Povlači potez koji niko nije očekivao

7
Radiosarajevo.ba
Vladimir Putin održao sastanak u Kremlju: Povlači potez koji niko nije očekivao
Foto: EPA-EFE / Vladimri Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin donio je odluku, priznat će proruske pobunjeničke teritorije kao neovisne republike, Donjeck i Lugansk, potvrdio je Kremlj.

Posljednjih dana došlo je do eskalacije situacije između Rusije i Ukrajine, a paralelno s time stižu dramatične izjave zapadnih sila o tome da je invazija Rusije na Ukrajinu pitanje trenutka i da se sprema potpuni napad.

Američki mediji objavili su da SAD ima obavještajne podatke koji ukazuju na to da su ruskim zapovjednicima izdane naredbe za napad na Ukrajinu.

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Izvori CNN-a su upozorili da se zapovijedi uvijek mogu povući te da bi to mogle biti dezinformacije koje su proširene kako bi zbunile i dovele u zabludu SAD i saveznike.

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznat će neovisnost pobunjeničkih Republika na istoku Ukrajine. U izjavi se također navodi kako je Putin već obavijestio zapadne lidere Njemačke i Francuske da će uskoro potpisati dekret.

"Rusija je učinila i ulaže napore da sve stvari riješi mirnim putem. Vijeće sigurnosti je održalo sastanak u Kremlju", navodi se na zvaničnom Twitter profilu predsjednika Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije