Tokom posjete Poljskoj: Francuskom predsjedniku pokvario se automobil

Radiosarajevo.ba
Tokom posjete Poljskoj: Francuskom predsjedniku pokvario se automobil
Foto: Screenshot / pokvarila se predsjednička limuzina

Osim što mora pružiti odgovarajuću zaštitu i dozu luksuza, predsjednička limuzina mora biti i pouzdana.

Predsjednička limuzina najčešće je ogledalo države koju predstavlja, bar u zemljama koje imaju vlastitu autoindustriju. Francuska je možda najbolji primjer jer njeni predsjednici već desetljećima koriste usluge isključivo domaćih proizvođača. Tako je Emmanuel Macron na inauguraciji koristio specijalni DS7 Crossback, godinu kasnije i Peugeot 5008, a potom je brzo otkazao vjernost PSA koncernu okrenuvši se Renaultu i Espaceu s kojim se druži već godinama.

Kako sada stvari stoje, Macronu bi usluge blindiranog Espacea mogle prisjesti.

Naime, tokom službenog posjeta Poljskoj dogodilo se ono što se ne smije dogoditi - Espace se pokvario. Kako javlja poljska stranica Dziennik, nakon susreta s poljskim predsjednikom, Macron se trebao Espaceom odvesti do iduće lokacije, ali protokol se morao mijenjati jer Renault navodno nije htio upaliti. U pomoć je ubrzo uskočio francuski ambasador i ponudio svoj Citroen C6 kao zamjensko vozilo.

Kako se zbog kvara francuski predsjednik morao voziti u limuzini koja nije oklopljena, očekuje se da će ovaj događaj imati posljedice, a vjerojatno će se pokrenuti i istraga. U svakom slučaju, tamošnji mediji su priču iskoristili kako bi se našalili na račun pouzdanosti francuskih automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije