Bezvremenska ljubav: Vjenčali se na COVID odjelu nakon 46 godina veze

0
Radiosarajevo.ba
Bezvremenska ljubav: Vjenčali se na COVID odjelu nakon 46 godina veze
FOTO: Facebook / Vjenčanje u bolnici Coventry

Britanci Phillip (78) i Patricia (88) vjenčali su se nakon 46 godina veze u univerzitetskoj bolnici u Coventryju na odjelu na kojem se 88-godišnjakinja trenutno liječi od COVID-19.

Vjenčanje je održano pošto je zaposlenica bolnice Joanna Shakespeare na Twitteru zatražila pomoć pri traženju matičara, a zajedno s ostalim bolničkim osobljem prisustvovnjem uveličala ovaj čin.

Jedna od doktorica ja rekla Guardianu da je par planirao reći sudbonosno 'da' po završetku pandemije, ali su izmijenili planove zbog pogoršanja Patricijina zdravstvenog stanja.

"Ovo je potresan podsjetnik na to da za vjenčanje nisu posebni ni crkveni hor niti buketi, to je uspomena na trajnu vezu između dvoje ljudi."

Svi zaposleni univerzitetske bolnice Coventry i Warwickshire Philipu i Patriciji poželjeli su sreću, a Joanna Shakespeare na Twitteru je napisala da je "jako sretna što je učestvovala u organizaciji." 

Nakon što su vijest prenijeli brojni britanski mediji, a par objavio fotografije vjenčanja na Facebooku, hiljade ljudi im je čestitalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije