Vitalij Kličko poslao poruku građanima Kijeva nakon što je srušen TV toranj

3
Radiosarajevo.ba
 Vitalij Kličko poslao poruku građanima Kijeva nakon što je srušen TV toranj
Foto: IG / Vitalij Klitschko / Vitalij Kličko

Nakon runde pregovora održane u ponedjeljak, a koji bi se trebali nastaviti u srijedu, ruska invazija ne prestaje.

Najveće borbe vode su u najvećim i najvažnijim gradovima, Kijevu i Harkivu. A zbog sve većeg broja žrtava ruske poteze istraživat će i Kazneni sud u Haagu.

Šesti dan rata, a prava bitka za grad tek počinje kako se prema njemu približava 64 kilometara duga kolona ruskih oklopnjaka, koja se može vidjeti i na satelitskim snimkama.

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

Delić: BiH prva zemlja u svijetu koja je u pravo uvela dijete rođeno iz zločina ratnog silovanja

"Dragi Kijevljani, Ukrajinci! Ne vjerujte dezinformacijama. Sada ih ima puno. Ne paničarite! Moramo čuvati naš grad, našu zemlju i našu budućnost", rekao je Vitalij Kličko, bivši bokserski svjetski prvak u teškoj kategoriji i gradonačelnik Kijeva.

Bivši bokserski svjetski prvak u teškoj kategoriji već danima sa bratom Vladimirom nosi oružje i koriste svoju popularnost kako bi zatražili pomoć širom svijeta, javno i privatno.

Rusija je navodno poslala 400 plaćenika u Kijev da ubiju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i članove njegove vlade kako bi oslabili neprijatelje Vladimira Putina i izvršili hitnu tranziciju u slučaju da zauzmu glavni grad Ukrajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije