FB / Vitalij Kličko demantovao da je ruske agresore uporedio sa srbijanskim

27. 05. 2022. u 19:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U javnosti se jučer digla prašina zbog jedne navodne izjave bivšeg slavnog boksera, a danas gradonačelnika Kijeva, Vitalija Klička.

Legendarni Ukrajinac danas je demantovao navodnu izjavu da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije "kao što su Albanci oslobođeni od Srbije".

"Prijatelji, pojedini strani internetski mediji, uključujući ruske, počeli su širiti moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo što citiraju, novinari bi trebali zatražiti audio ili videodokaz takve ekskluzive", poručio je Kličko.

Podsjetimo, švicarski portal na albanskom jeziku Le Canton27ch ranije je objavio kako je Kličko u razgovoru s njihovim novinarom izrazio zadovoljstvo što je prvi put sreo jednog albanskog novinara, navodeći da je to dobra prilika za prenijeti poruku njemu i albanskom narodu.

"Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava okupirati Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije", prenijeli su navodnu izjavu Klička.

Inače, tačno je da je on jučer boravio u švicarskom Davosu gdje se održao Svjetski ekonomski forum koji se svake godine ovdje održava i na kojem se okupljaju najveći lideri svijeta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (4)