Veliki zdravstveni kongres održat će se u Istanbulu od 6. do 8. juna

0
Radiosarajevo.ba
Veliki zdravstveni kongres održat će se u Istanbulu od 6. do 8. juna
Foto: Facebook / Jedan od ranijih kongresa u Krakovu

"The future of Healthcare Meetings"(Budućnost zdravstvenih sastanaka) naziv je velikog zdravstvenog kongresa koji će biti održan od 6. do 8. juna u Istanbulu, objavila je SEDEF Media u saradnji sa Uredom za kulturu i turizam pri ambasadi Republike Turske u BiH.

U saradnji sa Međunarodnim udruženjem za kongrese i stručne skupove (ICCA) dvodnevni program okupit će sve članove ICC-a i Foruma asocijacija i udruženja (AC Forum) sa članovima vodećih udruženja medicinskog sektora kako bi se ponudio odgovor na pitanje na koji način sastanci u zdravstvu mogu evoluirati da bi bili relevantni i uključili buduće sve generacije.

"The future of Healthcare Meetings" obuhvatit će niz najznačajnijih zdravstvenih događaja iz prethodne tri godine. Prvo izdanje B2B događaja koji se održava od 2021., organizovano je u Cannesu u Francuskoj 6. do 8. jula 2022. Drugo izdanje kongresa u Istanbulu predstavit će nove prilike za razvoj zdravstvenih sastanaka posredstvom TGA, Agencije za promociju i razvoj turizma Republike Turske

Pogledajte kako je izgledala sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu

Pogledajte kako je izgledala sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu

Istanbul će ovoga juna okupiti najznačajnije svjetske donosioce odluka iz svijeta medicine a događaj ima za cilj podići kvalitet zdravstvenih sastanaka u svijetu nakon pandemije te proširiti doprinos Istanbula na ovom tržištu.

Učesnici kongresa zajednički će istraživati korake promjene i razvoja koji su potrebni za organizovanje zanimljivih i relevantnih medicinskih sastanaka. Spajajući zdravstveni sektor, događaj će stvoriti platformu koja će imati rješenja i strategije za provođenje učinkovitijih i održivijih svjetskih zdravstvenih sastanaka u budućnosti putem razgovora na visokom nivou i razmjene informacija.

ICCA sa sjedištem u Amsterdamu je vodeća krovna organizacija u sektoru kongresa i sastanaka, sa preko 1.100 članova u skoro 100 zemalja i regiona širom svijeta. Od svog osnivanja 1963. godine, ICCA obuhvata vrhunske profesionalce za organizaciju međunarodnih skupova i događaja među kojima stručnjake zadužene za promociju, marketing, organizaciju konvencija, konferencija i sl. 

Uz to, ICCA radi u regionalnim formacijama kako bi povećala saradnju i komunikaciju među svojim članovima. Kao država članica mediteranskog regiona, Turska je također potpisnica Destinacijskog partnerskog sporazuma sa ICCA-om. AC Forum, koji se fokusira na liderstvo i kongresni menadžment, ističe se kao jedina organizacija uspostavljena samoupravljanjem asocijacija. Daleko od komercijalnih utjecaja, kroz međuprofesionalnu razmjenu najboljih praksi i ideja, članovi AC Foruma razmjenjuju informacije kako bi se kongresni menadžment podigao na viši nivo.

Učesnici kongresnog turizma (MICE) će se, prije ICCA-AC Foruma, sastaju se 5. juna na ICCA samitu u Istanbulu koji je organizovan sa ICCA Destinacijskim partnerstvom, prenosi Anadolija. 

Od 6. do 8. juna 2023. godine u Istanbulu će se održati zdravstveni koji dovodi u pitanje evoluciju zdravstvenog sistema. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije