Veliki požar izbio u Haškom pritvoru u Scheveningenu, jedan zatvorenik stradao

Radiosarajevo.ba
Veliki požar izbio u Haškom pritvoru u Scheveningenu, jedan zatvorenik stradao
Jedna osoba smrtno je stradala u velikom požaru koji se dogodio u okviru pritvorske jedinice Haškog tribunala u Scheveningenu.

Prema izvorima holandskih medija, požar je u ovom pritvorskoj jedinici izbio tokom ranih jutarnjih sati, te je veliki broj zatvorenika evakuiran, dok je jedan od njih nesretno stradao, kada je vatra zahvatila njegovu ćeliju, prenosi NL Times.

Ipak, dodaju, niko drugi nije povrijeđen, ali se dim proširio kroz cijelo jedno zatvorsko krilo, zbog čega je brojnim zatvorenicima ukazana i medicinska pomoć, jer su inhalirali previše dima, ali niko nije životno ugrožen.

Vatrogasci koji su učestvovali u gašenju požara, okarakterizirali su ovaj požar kao jedan od većih, iako su uspjeli vrlo brzo da ga stave pod kontrolu i ugase.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a policijski službenici u ovim trenucima istražuju sve okolnosti slučaja, te za to vrijeme traju velike sigurnosne provjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije