Velika Britanija: Pad broja umrlih, zaraženo više od 150 hiljada osoba

Anadolija
Velika Britanija: Pad broja umrlih, zaraženo više od 150 hiljada osoba

U posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa u Velikoj Britaniji umrlo je još 413 osoba, čime je ukupan broj preminulih povećan na 20.732.

Ministar zaštite okoliša George Eustice, izjavio je da je broj preminulih povećan sa 20.319 na 20.732. Naveo je da je broj pozitivnih na koronavirus u posljednja 24 sata povećan za 4.463, čime je ukupan broj povećan na 152.840. 

U proteklom danu testirano je 29.058 osoba, a od početka pandemije taj broj iznosi 669.850. 

Od 10. aprila zabilježen je pad smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji, na dnevnoj osnovi. Smatra se da je broj smrtnih slučajeva mnogo veći jer podaci koje objavljuje vlada zasnivaju se samo na preminulim u britanskim bolnicama.

Prema vijestima koje su objavljene u listu "Financial Times", broj preminulih mogao bi biti čak 41.102. Isto mišljenje dijele i upravnici britanskih staračkih domova, koji tvrde da je velika vjerovatnoća da je do sada od koronavirusa preminulo oko 7.500 korisnika staračkih domova.

Velika Britanija je 23. marta uvela niz mjera koja se tiču kretanja stanovništva, ali i zatvaranja svih objekata koji pružaju komercijalne usluge osim marketa i apoteka.

Zaraza novim tipom koronavirusa je ranije dijagnosticirana britanskom prijestolonasljedniku princu od Walesa Charlesu, premijeru Borisu Johnsonu i ministru zdravstva Mattu Hancocku, no svi su se uspjeli oporaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije