Velika Britanija: Kraljica odlučila šta prinčevi moraju obući za sprovod

0
Radiosarajevo.ba
Velika Britanija: Kraljica odlučila šta prinčevi moraju obući za sprovod
Daily Mail Twitter / Prinčevi Harry i William

Britanska kraljica Elizabeta presudila je u sporu oko odjeće muških članova kraljevske porodice na sprovodu njezina supruga princa Philipa.

Princ Philip umro je prošlog sedmice sa 99 godina  i njegov sprovod bit će u dvorcu Windsor u subotu.

Tradicionalno u takvim prilikama članovi kraljevske porodice su u vojnim uniformama  koje odražavaju počasne vojne titule, ali problem se pojavio oko vojnih uniformi prinčeva Harryja i Andrewa.

Harry (36) koji je napustio kraljevske dužnosti i izgubio vojne počasti nakon što je odselio u SAD sa suprugom Meghan i sinom Archiejem, prema britanskim medijima, želio je djeda ispratiti u uniformi koju je nosio za svoje vjenčanje.

Andrew (61) koji se povukao iz službenih kraljevskih dužnosti nakon skandala vezanog uz američkog bogataša Jeffreya Epsteina optuženog za podvođenje djevojaka, prema medijima želio je na očevu sprovodu biti u admiralskoj odori.

Dodatno je priču zakompikovalo to što su dvojica prinčeva jedini koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, Harry u Afghanistanu i Andrew 1982. u sukobu na Falklandskim ostrvima.

Buckinghamska palata odbila je komentarisati, ali Daily Mail je prenio da je kraljica odlučila da će svi muški članovi biti u tamnim odijelima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije