Kraljica Elizabeta, ali i Boris Johnson odlučili o intervjuu Meghan i Harryja

0
Radiosarajevo.ba
Kraljica Elizabeta, ali i Boris Johnson odlučili o intervjuu Meghan i Harryja
Radiosarajevo.ba / Kraljica, Boris Johnson, Meghan i Harriy

Intervju Meghan Markl i princa Harryja koji se dugo čekao izaziva brojne reakcije kako javnosti tako i kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta II prema pisanju Daily Mail ignorisat će intervju Meghan Markle i princa Harryja, navodi se i da je osoblje kraljice emisiju nazvalo cirkusom.

"Vidjet ćete naredne nedelje koliko Njeno visočanstvo ima obaveza. Mislim da niko ne bi trebalo da očekuje da kraljica ostane budna i da gleda intervju. Ona to neće uraditi", prenosi Daily Mail.

Sunday Times navodi da će se "kraljica fokusirati na nacionalna pitanja: na povratak đaka u škole, na vakcinaciju i supruga vojvodu od Edinburga koji će sutra izaći iz bolnice, nakon što je prije nekoliko dana imao operaciju na srcu. Ova pitanja su daleko važnija kraljici od "cirkusa oko Oprah, Meghan i Harryja".

Viši službenik kraljevske palače je rekao da je raspoloženje u porodici takvo da oni mogu ili da jednostavno prešute i nastave sa dnevnim obavezama ili da reaguju, što se ne očekuje.

Pojedini izvori stranih medija tvrde da bi Meghan u intervjuu mogla da negativno govori o Kate Middleton

U jednom od tizera koji najavljuje intervju Meghan je optužila kraljevsku porodicu za širenje laži o njoj i Harriyu. Zapitala se ironično "kako su očekivali da ona i njen suprug šute o tome". I poručila da je oslobađajuće to što može da govori u svoje ime i iznosi vlastite stavove.

Očekuje se da Meghan i Harriya u intervjuu otkriju i objasne zašto su otišli sa dvora u želji da se ne ponovi ono što je doživjela njegova majka Dajana, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći 1997. u Parizu, bježeći od paparaca.

Intervju veliki dio britanske javnosti prati sa negodovanjem, a premijer Velike Britanije Boris Johnson rekao je da neće pratiti emisiju, koja će se u ovoj zemlji emitovati sutra, u ranim jutarnjim satima.

Napomenuo je da je razlog vrijeme prikazivanja, ali i to što mora da se bavi važnim stvarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije