Vanredni samit Arapske lige zbog Trumpove odluke o Jerusalemu

Radiosarajevo.ba
Vanredni samit Arapske lige zbog Trumpove odluke o Jerusalemu
Arapski parlament pozvao je na vanredni samit Arapske lige, na kojem bi se raspravljalo o odluci američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom je u srijedu, 6. decembra, priznao Jerusalem kao glavni grad Izraela.

Zastupnici Arapskog parlamenta su tokom posebne sjednice o pitanju Jerusalema, održanoj u Kairu, pozvali na održavanje vanrednog samita, prenosi Anadolija.

Na sjednici je naglašeno da je potrebno osigurati što veću podršku međunarodne zajednice protiv Trumpove odluke te osnažiti koordinaciju Arapske lige s palestinskim vlastima.

Dodali su kako je potrebno pokrenuti i široku raspravu o pravnim aspektima u vezi s odlukom Sjedinjenih Američkih Država kojom su, kako je rečeno, prekršeni međunarodno pravo i relevantne rezolucije Ujedinjenih naroda.

Američki predsjednik donio je odluku da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela, što je izazvalo oštre reakcije širom svijeta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije