Uznemirujući snimak: Tinejdžeri prenosili svoju smrt uživo na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Tinejdžeri prenosili svoju smrt uživo na Facebooku
Stravičan snimak smrti trojice tinejdžera u Brazilu emitiran je prethodnih dana uživo na Facebooku, a uskoro je postao jedan od najgledanijih videa na društvenim mrežama.

Kako su saopćili lokalni mediji, riječ je o tinejdžerima koji su bili članovi bande i koji su se snimali tokom vožnje automobilom kroz Rio de Janeiro, kada je policija iz helikoptera počela pucati na njih, prenosi Daily Mail.

U tom trenutku u automobilu su se nalazila četiri tinejdžera, a trojica su poginuli, nakon čega je policija objavila kako je riječ o operaciji borbe protiv droge.

Prikazuje jednog od tinejdžera kako snima mobitelom dok se svi smiju i šale uz glasnu muziku u pozadini. Na kraju snimka čuju se pucnjevi i mobilni pada na pod. Tinejdžeri su bili osumnjičeni da rade kao zaštitari u bandi koja krijumčari drogu.

Amnesty International je ranije ove godine upozorio na sve veće nasilje i policijska ubojstva u Riju kao i druge oblike kršenja ljudskih prava.

Policija je prošle godine u gradu ubila 920 osumnjičenih kriminalaca, dok je u 2012. zabilježeno 419 takvih smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije