Uznemirujući snimak: Policajci ubili beskućnika i ženu koju je držao kao taoca

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Policajci ubili beskućnika i ženu koju je držao kao taoca
PrtScr / Snimak s kamere koja se nalazi na uniformi policajca

Dramatičan snimak prikazuje kako su policajci iz Los Angelesa ubili beskućnika i ženu koju je držao kao taoca. Ubijeni su Guillermo Perez (32) i Elizabeth Tollison, a sve se dogodilo sredinom juna, no tek je sad objavljen snimak s kamere koja se nalazi na uniformi policajca.

Policajci su u Pereza i Tollison ispalili skoro 20 metaka, a počeli su pucati u trenutku kad je Perez zarezao ženi vrat.

Navodi se da je ovo bio prvi put u 13 godina da su policajci LA-ja ubili nevinu osobu ili taoca. Ipak, već 21. jula dogodilo se opet kada su ubili radnika u jednoj radnji, dok su razmjenjivali vatru s jednim kriminalcem.

"Ovo je slučaj u kojem su policajci prisiljeni u jednoj sekundi donijeti odluku na osnovu poteza nasilne osobe", izjavio je šef policije Michel Moore.

Moore je isprva branio reakciju policije, no poslije je rekao da ga zabrinjava broj ispaljenih metaka koji se povećava iz godine u godinu.

Upozoravamo vas da je snimak izrazito uznemirujući:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije