Uznemirujući snimak misteriozne eksplozije: Šta se ovdje dogodilo?

0
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak misteriozne eksplozije: Šta se ovdje dogodilo?
Foto: PrtScr / Još se ne zna uzrok zastrašujuće eksplozije

Na društvenim mrežama objavljen je snimak misteriozne eksplozije koja je uništila ceste i prevrnula vozila u srcu najvećeg južnoafričkog grada, usmrtivši jednog čovjeka i ranivši najmanje 41 osobu, objavile su u četvrtak vlasti i hitne službe.

Uzrok eksplozije, koja se dogodila tokom večernje špice u srijedu u središtu Johannesburga, i dalje je nejasan. Kompanija koja opskrbljuje plinom taj dio grada rekla je da ne vjeruje da su za eksploziju odgovorni podzemni cjevovodi, kao što su vlasti prvo mislile. Istraga je u toku, a gradske vlasti dovele su stručnjake da utvrde šta se tačno dogodilo i postoji li prijetnja od nove eksplozije.

"Još uvijek tražimo uzrok", rekao je Panyaza Lesufi, premijer pokrajine Gauteng u kojoj se nalazi Johannesburg.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Lesufi je rekao da je 12 osoba smješteno u više bolnica u Johannesburgu radi liječenja. A, još 36 ranjenih pušteno je na kućno liječenje.

Vlasti su procijenile da je oštećeno područje koje pokriva pet gradskih blokova i da je pogođeno najmanje šest puteva. Najmanje 34 vozila su oštećena, a neka su se prevrnula na bok ili ležala na drugim vozilima. Drugi su pali u zjapeće pukotine koje su se pojavile nasred cesta jer je šteta nalikovala sceni iz apokaliptičnog filma.

Većina oštećenih vozila bili su minibus taksiji, jedan od najpopularnijih načina prijevoza u Južnoj Africi. Svjedoci su rekli da su neki ljudi sjedili u minibusevima kada ih je eksplozija bacila u zrak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije