Uznemirujući snimak italijanskog glumca: Zarobljen sam u stanu s tijelom sestre

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak italijanskog glumca: Zarobljen sam u stanu s tijelom sestre
FOTO: Facebook / Luca Franzese

Zaraženih: 134.488
Umrlih: 4.970
Oporavljenih: 68.915
Broj slučajeva u BiH: 11

Luca Franzese, instruktor fitnessa i glumac koji se pojavio u italijanskoj kriminalističkoj televizijskoj seriji Gomorra, tvrdi da je njegova sestra Teresa u subotu umrla u svome domu u Napulju, te da joj je bila dijagnosticirana bolest COVID-19, bolest koju uzrokuje koronavirus, piše Sky News.

Franzese je na svom Facebook profilu objavio nekoliko snimaka, uključujući i jedan u kojem se u pozadini može vidjeti tijelo njegove sestre, za koje tvrdi da ga je država odbacila, prenosi Jutarnji list.

"Moja je sestra jučer umrla, vjerojatno zbog virusa, a ja od jučer navečer čekam odgovore", rekao je u snimku dodavši.

"Ljudi, propali smo. Italija nas je napustila."

U snimu koji je objavio u srijedu, 11. marta, rekao je da je još tri člana njegove porodice zaraženo COVID-19.

"Nastavlja se noćna mora", kazao je.

Teresa Franzese (47) bolovala je od epilepsije, a na COVID-19 je testirana isključivo zato što je njezin brat Luca insistirao da je se testira. Testiranjem je utvrđeno da je zaražena pa je sada cijela porodica u samoizolaciji.

Italijanski mediji izvještavaju da jedan lokalni političar od 8. marta brine o tome slučaju, te da pokušava naći pogrebni ured koji bi zbrinuo tijelo preminule Terese.

Drugi lokalni političar, Francesco Emilio Borrelli, pohvalio je Franzesea i njegovu porodicu jer su se samoizolovali.

"Oni su primjer civiliziranosti i nesebičnosti. Gradska četvrt ih nije napustila već ih podržava", rekao je Borrelli i zamolio komunalne radnike da uklone otpad koji se nagomilao u domu Franzeseovih.

Borrelli je rekao za Al Jazeeru da je ovo prvi puta da je neko u svome domu preminuo od COVID-19. Slučaj Terese Franzese postavio je pitanje postoje li procedure za ovakve slučajeve.

Nakon što se Franzeseov snimak proširio internetom, radnici pogrebnog preduzeća došli su u njegov dom i zbrinuli tijelo.

Teresa je pokopana bez prisutnosti porodice, prenosi Jutarnji list.

Upozoravamo da je snimak uznemirujućeg sadržaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije