Uznemirujuće vijesti iz Ukrajine: Muškarac oteo autobus, drži 20 talaca

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće vijesti iz Ukrajine: Muškarac oteo autobus, drži 20 talaca
Foto: Twitter / Oteti autobus

Naoružani muškarac u rano u utorak je oteo autobus i trenutno drži 20-ak talaca u gradu Lutsk na sjeverozapadu Ukrajine, navela je ukrajinska policija.

Policija je zatvorila ulaz i izlaz iz Lutska, grada smještenog 400 kilometara zapadno od Kijeva. Napadač je naoružan i nosi eksploziv, naveli su u saopćenju na Facebooku.

Policajci pokušavaju da stupe u kontakt s napadačem. Već su ga identificirali i saopćili da je do sada na društvenim mrežama izražavao frustraciju ukrajinskim političkim vodstvom.

Ukrajinski mediji su objavili da se na mjestu događaja mogu čuti pucnjevi, ali još uvijek nema informacija ima li povrijeđenih, piše AP.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky javnosti se obratio putem društvenih mreža te je rekao da je napadač preuzeo kontrolu nad autobusom u 21:25 sati po lokalnom vremenu.

"Čuli su se pucnji, autobus je oštećen", naveo je Zelensky dodajući da se preduzimaju sve mjere potrebne za rješavanje situacije bez žrtava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije