Žena iz Ukrajine proglašena mrtvom, nakon 10 sati šokirala sve

Radiosarajevo.ba
Žena iz Ukrajine proglašena mrtvom, nakon 10 sati šokirala sve
Foto: Screenshot / Ksenia Didukh

Žena iz Ukrajine, kojoj su bolničari konstatovali smrt, deset sati kasnije se "vratila iz mrtvih".

Nakon što su je i ljekari i policija proglasili mrtvom, njena porodica počela je pripremati sahranu, ali je Ksenia Didukh, starija medicinska sestra u penziji, počela davati znakove života. Ubrzo poslije se potuno oporavila, piše Odditycentral.com.

Sve se desilo prije 20-ak dana. Njoj su bolničari konstatovali smrt u šest sati ujutro. Doktori su provjerili vitalne signale i pokušali reanimaciju, ali nije bilo znakova života. Bila je u trećem stadiju kome. Njenu smrt je potvrdila i policija. Lokalne vlasti su započele izradu umrlice. No, njena kćerka je primijetila da se dešava nešto čudno.

Satima kasnije dodirivali smo njeno čelo i primijetili da je toplo. Njene ruke su isto bile tople i shvatili smo da je živa“, rekla je njena kćer.

Ljekar s intenzivne njege je kazao da u svojih 37 godina iskustva nikada nije imao ovakav slučaj.

Kada su Kseniu pitali šta je vidjela kada je bila u dubokoj komi, odgovorila je da je vidjela „kraljevstvo nebesko“. Kazala je da je dozivala oca, htjela da ga pita da li mu je tamo ugodno, a onda je otvorila oči i iznad nje je bila njena porodica.

Sudeći po ukrajinskim medijima, Ksenia Didukh je otpuštena iz bolnice, osjeća se odlično i dobrog je zdravlja za svoje godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije