Uznemirujuće: Granata pala na grupu inostranih reportera, ima mrtvih i ranjenih

5
Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće: Granata pala na grupu inostranih reportera, ima mrtvih i ranjenih
Foto: PrtScr / Uznemirujući, potresni prizori nakon granatiranja

Navodno izraelska granata pala je na grupu inostranih novinara koji su pratili sukobe duž granice Izraela i Libanona pri čemu je poginula jedna osoba, a šestero ih je ozlijeđeno.

Fotograf AP vidio je na mjestu događaja tijelo poginulog novinara, a Reuters je potvrdio da je riječ o njihovu snimatelju Issamu Abdallahu.

"Issam je u Reutersovoj novinarskoj ekipi u južnom Libanonu bio zadužen za osiguravanje signala za prijenose uživo. Tražit ćemo iscrpne informacije o tragičnom događaju", izvijestio je Reuters.

Reutersovi novinari Thaer Al-Sudani i Maher Nazeh ozlijeđeni su u napadu. Među ozlijeđenima su i dva novinara Al Jazeere, Elie Brakhya i Carmen Joukhadar.

Novinar Abdallah ima bazu u Bejrutu, a u trenutku pogibije nalazio se blizu libanonskog pograničnog sela Alma al-Shaab kada je granata pogodila njegovu kameru.

Bio je u društvu novinara AFP-a i Al Jazeere. Na društvenim mrežama objavljena je snimka eksplozije koja sugerira da je kameru pogodila granata, piše Jutarnji. Čuje se glas žene koja vrišti jer je očito ozlijeđena u napadu: "Šta se dogodilo? Šta se dogodilo? Ne osjećam noge."

Objavljena je i druga snimka koja prikazuje zapaljeno vozilo i ženu koja leži. Na sebi ima pancirni prsluk s natpisom PRESS. Zasad kruže nepotvrđena izvješća da je novinarsku ekipu pogodila izraelska topnička vatra.

[twitter]https://www.facebook.com/Ratib.safadi/posts/10168068415295587[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije