Uživo: Netanyahu tvrdi - 'izraelske snage u Gazi okružile kuću glavnog čelnika Hamasa'

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Bajdenove ručne

Ovo sa koncertom nema veze, drugi slučaj, već zataškan. Ubijeno je 30 policajaca, uglavnom u Sderotu. Mislio sam da su ih Palestinci ubili, ali Hamas je preuzeo stanicu i policajci su se predali. Hamas ih je na kraju uzeo za taoce ili zarobljenike i držao ih na stanici. Pojavili su se tenkovi IDF-a, procijenili situaciju i digli stanicu u zrak, ubivši sve policajce-taoce i hamasove borce. IDF je ubio toliko policajaca. Koliko? Svi oni? Niko ne zna.

Hanibalova direktiva

Šta je Hanibalova direktiva? Direktiva, poznata i kao Hanibalova procedura ili Hanibalov protokol, je izraelska vojna doktrina koja predviđa upotrebu maksimalne sile u slučaju otmice vojnika. “Otvarat ćete vatru bez ograničenja, kako biste spriječili otmicu”, pri čemu se upotreba sile provodi čak i uz rizik da se ubije zarobljeni vojnik. Osim pucanja na otmičare, vojnici mogu pucati na raskrsnice, puteve, autoputeve i druge puteve koje protivnici mogu provući kidnapovanog vojnika. Izraelska vojska je negirala tumačenje direktive koja dozvoljava ubijanje njihovih kolega vojnika, ali izraelski vojnici, shvatili su to kao dozvolu da rade upravo to, jer je to više nego scenarij u kojem je vojnik zarobljen. Direktiva se usmeno dijeli kao naredba komandantima jedinica. “Nikad se ne dijeli u obliku pisane naredbe ili teksta, takvo je pravilo”.

Borac sa kauča

>>Šta je Hanibalova direktiva? Direktiva, poznata i kao Hanibalova procedura ili Hanibalov protokol, je izraelska vojna doktrina koja predviđa upotrebu maksimalne sile u slučaju otmice vojnika. “Otvarat ćete vatru bez ograničenja, kako biste spriječili otmicu”, pri čemu se upotreba sile provodi čak i uz rizik da se ubije zarobljeni vojnik. Osim pucanja na otmičare, vojnici mogu pucati na raskrsnice, puteve, autoputeve i druge puteve koje protivnici mogu provući kidnapovanog vojnika. Izraelska vojska je negirala tumačenje direktive koja dozvoljava ubijanje njihovih kolega vojnika, ali izraelski vojnici, shvatili su to kao dozvolu da rade upravo to, jer je to više nego scenarij u kojem je vojnik zarobljen. Direktiva se usmeno dijeli kao naredba komandantima jedinica. “Nikad se ne dijeli u obliku pisane naredbe ili teksta, takvo je pravilo”. ka Hanibalova direktiva<<Samo što to ima veze sa Izraelskim vojnicima samo što su sad u pitanju policija ne vojna nego civili. Tako da ti baš...

***

***

Borac sa kauča

****

***

***

Dok ne

objave opsti rat Israhellu nema tu pomaka

Error

Fosforne bombe nisu nista novo.Godinama ih ubijaju fosfornim bombama i svim vrstama nefizvoljenog oruzja.Oni su lokusni kunici za takva oruzija od strane vjestacke drzave.Sto znaci da ih se ne treba puno ispitivati da bi se skupili bilo kakvi dokazi.Dokazi su toliko OCITI da bi ih prepoznalo dijete od 8 godina.Trenutno su samo brojevi u medijima.A ovo covjecanstvo ima jos malo vremena da izabere izmedju 2 opcije ili ce se vratiti svojoj srzi tj.covjeku u sebi ili cemo se izmedju sebe poubijati.Mislim da ce se desiti ovo drugo.Jer covjecanstvo je izgubilo izbrisalo obiljezilo kao nazadno srz, svoju.Mrzitelji ce lose proci u nastavku

StaJeOvo

***

Nadam

Se da ce Palestinci sada shvatiti da im je ovo hamas scenirao sa svojim napadom na Izrael i da ce u buducnosti rece NE hamasu.

As Ham

***

***

nicemu drugo i nesluze

***

***

Talmud svaki dan

Neki ortodoksni Jevreji smatraju da je deo svoje prakse da svaki dan proučavaju stranicu Talmuda. Ovo je poznato kao Daf Yomi, što je hebrejski izraz za stranicu dana. Tradicija je započela nakon prvog međunarodnog kongresa Svjetskog pokreta Agudath Yisrael u avgustu 1923. Predstavljena je kao sredstvo za zbližavanje jevrejskog naroda. To je predložio Rav Meir Shapiro koji je bio rav Lublina u Poljskoj. Sada je moguće proučavati Talmud online. Mišna (originalni usmeni zakon zapisan) podijeljen je na šest dijelova koji se zovu Sedarim, hebrejska riječ za naredbu(e). • Zera&#039;im (Sjeme), govori o zakonima o poljoprivredi, molitvi i desetinama • Mo&#039;ed (Festival), govori o suboti i festivalima • Nashim (Žene), govori o braku, razvodu i ugovorima – zakletvama • Nezikin (odštete), govori o građanskim i krivičnim zakonima, načinu rada sudova i nekim daljim zakonima o zakletvi • Kodashim (Svete stvari), govori o žrtvovanju i zakonima Hrama i zakonima o ishrani • Toharot (Čistoće), govori o zakonima ritualne čistoće i nečistoće. U ovom videu neki Jevreji u Izraelu su upitani o nekim stavovima izraženim u Talmudu, kao što su nejevreji nisu ljudi i da su bezvrijedni robovi Jevreja, odgovori su pomalo šokantni. Uglavnom ortodoksni jevreji danas vode politiku Izraela.

/ Najnovije