Uživo: Hamas otvoren za pregovore o trajnom prekidu napada na Gazu

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pokolj jednog naroda se nastavlja

Pokolj palestinaca u logoru Sabra i Šatila u režiji ministra Ariela Šarona (nosilac Nobelove nagrade za mir). Za Izrael, očito da pokolj nije ništa novo. IDF je opkolio logor, ali je odlučio ne poslati svoje vojnike unutra. Umjesto toga, poslani su Falangisti. 16. rujna 1982, oko 150 Falangista koje je predvodio Elie Hobeika (poslije bio u Libanonskoj vladi ministar za izbjeglice kao kršćanski kadar) upalo je u logor kako bi navodno razoružali potencijalne palestinske borce, iako nije bilo sigurno ima li ih uopće. Falangisti su u naredna dva dana pročešljali logor i ubili većinom civile, uključujući žene, djecu i starce. Prema palestinskim, ali i izjavama Falangista, mnoge su žrtve osakaćene, silovane ili mučene. Sve to dogodilo se u vidokrugu izraelske osmatračnice u zgradama u okruženju. U svojoj knjizi, izraelski novinar Amnon Kapeliouk procjenio je brojku od 2,000 leševa koje je odnio Crveni križ, te „ugrubo“ između 1,000 i 1,500 ostalih leševa koje su uklonili Falangisti, dakle sveukupno između 3,000 i 3,500 žrtava. Očito da će se za pokolj Palestinaca u Gazi sad akteri promjeniti. Sada će IDF izvesti pokolj Palestinaca, a američka vojska će praviti strateško obezbjeđenje pripadnika IDF-a. Proba ovog čina od strane Izraela je napravljena je 1982. u libanonskoj prijestonici. Pokolj Palestinaca u Gazi, po ovom scenariju, već se uveliko provodi! Očito da je Zapad preko Izraela, ali i Amerike, pokrenu novi Križarski rat.

Talmud

Talmud Talmud je jevrejski pisani tekst, on je zapravo zakonik, a Jevreji ga koriste kao način da kreiraju zakone i razumiju druge tekstove u svojoj religiji. Pojedini citati će ispitati šta je Talmud, odakle je došao i šta kaže, što može šokirati neke čitaoce. Talmud nije mali tekst, ima oko 6.200 stranica, i čini sveobuhvatnu pisanu verziju jevrejskog usmenog zakona i naknadnih komentara na njega. Potiče iz 2. veka nove ere. Reč Talmud je izvedena od hebrejskog glagola 'učiti', koji se takođe može izraziti kao glagol 'učiti'. Napisana je na tanaitskom hebrejskom i aramejskom jeziku i sadrži učenja i mišljenja hiljada rabina iz predhrišćanske ere o raznim temama, uključujući Halahu (zakon), jevrejsku etiku, filozofiju, običaje, istoriju, predanje i mnoge druge teme. Talmud je izvor iz kojeg je izveden kod jevrejske halahe (zakona). Sastoji se od Mišne i Gemare. Mišna je originalna pisana verzija usmenog zakona, a Gemara je zapis rabinskih rasprava nakon ovog zapisa. To uključuje njihove razlike u pogledima. Talmud može biti poznat i pod imenom “Shas” (na hebrejskom ש״ס). Ovo je hebrejska skraćenica za izraz Shishah Sedarim ili šest redova Mišne.

Borac sa kauča

***

Borac sa kauča

***

Vodilje IDF pripadnika cionista-nacista

“Dozvoljeno je uzeti tijelo i život nejevreja.” – Sepher ikkarim III c 25 “Zakon je ubiti svakoga ko negira Toru. Kršćani pripadaju onima koji negiraju Toru.” – Coschen hamischpat 425 Hagah 425. 5 „Jeretik nejevrejin kojeg možete direktno ubiti vlastitim rukama.” – Talmud, Abodah Zara, 4b “Svaki Jevrej, koji prolije krv bezbožnika (ne-Jevreja), čini isto što i prinosi žrtvu Bogu.” – Talmud: Bammidber raba c 21 & Jalkut 772

Panzerfaust

Ako ništa, ovaj rat razotkrio je sve i pokazao da su cionisti gori od nacista. Pokazao je da šaka hrabrih palestinaca "skoro tri mjeseca" drži front protiv države pred kojom su pale u jednom danu tri "velike" kukavičke arapske države. Sramotno je da najveća od te tri kukavičke arapske države traži bezuvjetnu kapitulaciju Hamasa u korist cionista-nacista. Valjda El-Sisi zna da je cinizam ovo što radi. Grijeh zbog cinizma vodi pravo u pakao.

Borac sa kauča

***

Prokletnici ...

Glupi arapi i ovaj balegar sa kauča kojem je normalno ubijati djecu i starce! I portal koji dozvoljava škrabotibe - fuj!

Borac sa kauča

***

Tuner

****

Borac sa kauča

A joooj sad će biti heeeelp heelp

Istina

Ali sta su ocekivali poslije onog napada na izrael?

***

***

/ Najnovije