Uzbuna u Beču: Prijetili bombama, policija evakuisala više škola

3
Radiosarajevo.ba
Uzbuna u Beču: Prijetili bombama, policija evakuisala više škola
Foto: DPA / Austrijska policija / Ilustracija

Gotovo svi austrijski mediji u srijedu, 8. novembra, su javili da postoji "ozbiljna prijetnja" bombama u više bečkih škola i kako je bečka policija o tome jutros obavještena.

Kako se ističe, nakon uzbune, policija je odmah izašla na teren i prijetnjama pogođene škole evakuirala i temeljno ih pretražila. Na terenu su, dok ovo javljamo, uz policiju i specijalne jedinice za eksploziv i psi istraživači.

O kojim se točno školama radi policija nije htjela otkriti. Kako je javila austrijska novinska agencija APA riječ je o školama u 15. bečkom stambenom distriktu u Hütteldorferstraße i Hernalser Hauptstraße u 17. distriktu.

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

Mirela Bećirović zablistala u Egiptu: Ponovo je očarala svojim izgledom

"Trenutno je u toku pretraživanje. U akciji također učestvuju i organi specijalizirani za eksploziv. U uskoj smo saradnji sa Direkcijom za obrazovanje", policijska je informacija danas prijepodne austrijskoj državnoj televiziji ORF. Policija je građanima poručila da "nema razloga za zabrinutost" i kako su "učenici na sigurnom".

"Aktuelno stanje uzimamo vrlo ozbiljno. Naglašavamo da nema razloga za zabrinutost, jer su evakuacijske mjere Direkcije za obrazovanje provedene mirno i koordinirano", ističe se u policijskom izvještaju. Uz napomenu kako se je policijska akcija odvijala u koordinaciji s austrijskim sigurnosnim organima za zaštitu Ustava i Direkcijom za obrazovanje Grada Beča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije