Austrija: Teško povrijeđeni Bosanac napravio incident u bolnici, intervenisala i policija

2
Radiosarajevo.ba
Austrija: Teško povrijeđeni Bosanac napravio incident u bolnici, intervenisala i policija
Foto: Twitter / Austrijska policija / Ilustracija

Državljanin Bosne i Hercegovine (26) uhapšen je u bolnici Donauspital u Beču, gdje je ležao zbog teških povreda. 

Kako piše austrijski Heute, vodoinstalater iz BiH je, zajedno sa svoja dva brata, povrijeđen u pucnjavi koja se desila prije nekoliko dana. Zadobio je teške povrede, zbog čega je bila potrebna hitna operacija. 

Razlog za poziv policiji bio je, kako navode iz policije, žestok verbalni sukob između neimenovanog bh. državljanina i osoblja bolnice. Njegova porodica tvrdi da su svi bili neugodni prema njemu, čak i da su mu odbijali donijeti lijekove i vodu, i da su mu rekli kako se treba "sam očistiti". 

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

S druge strane, u izjavi za austrijske medije, osoblje bolnice tvrdi da nije bilo nikakvih problema. "Ne možemo potvrditi optužbe koje je iznijela porodica žrtve i odbacujemo ih. Pacijent je dobio izvanrednu medicinsku i sestrinsku njegu", navodi se u izjavi. 

Reagovala je i njegova supruga, koja je napomenula da se radi o "izrazito mirnom i prijatnom čovjeku". Policija je 26-godišnjaka uhapsila te se nalazi u pritvoru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije