Užas u Turskoj: Žičara se sudarila sa stubom, jedna osoba poginula

1
Radiosarajevo.ba
Užas u Turskoj: Žičara se sudarila sa stubom, jedna osoba poginula
Foto: X.com / Nesreća sa žičarom, Turska

Jedna osoba je poginula, a 10 drugih je povrijeđeno nakon što je kabina žičare udarila u stup i raspukla se u Turskoj.

Putnici su pali nakon sudara oko 18 sati po lokalnom vremenu u petak, 12. aprila, blizu popularnog turističkog grada Antalije. Dvoje djece je navodno među povrijeđenima.

Još 184 putnika ostalo je zarobljeno dok je žičara Tunektepe stala, s 24 kabine visoko u zraku, što je pokrenulo ogroman napor spasavanja.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Helikopteri, planinarski spasilački timovi i 160 radnika bili su uključeni u evakuaciju, koja je trajala tokom noći.

U ažuriranju u 7 sati po lokalnom vremenu u subotu, Muhittin Boček, gradonačelnik Antalije, rekao je da je barem 96 osoba sada spašeno iz 15 kabina, dok se nastavlja napor da se oslobode zarobljeni u preostalih devet automobila.

Ured guvernera imenovao je Memisa Gumusa, turskog državljanina, kao čovjeka koji je preminuo u incidentu i potvrdio da su povrijeđeni prevezeni u bolnicu.

Prvobitno se izvijestilo da je sedam osoba povrijeđeno u sudaru, ali je broj kasnije revidirao ministar zdravstva dr. Fahrettin Koca.

Koca je napisao na X: "Jedna osoba je umrla, a 10 osoba je povrijeđeno kao rezultat pada kabine žičare u Konyaaltiju u Antaliji.

Neka Bog ima milosti prema našem građaninu koji je izgubio život u nesreći, želim brz oporavak našim povrijeđenima, i želim brz oporavak spašenim i čekajućim da budu spašeni žrtvama."

Žičara prevozi turiste sa plaže Konyaalti do restorana i vidikovca na vrhu Tunektepea visokog 618m, prema njenom veb-sajtu.

Potrebno je oko devet minuta da se popne, prema njenom veb-sajtu. Žičara je u vlasništvu Gradskog područja Antalije.

Istraga je pokrenuta od strane tužilaštva Antalije kako bi se utvrdio uzrok nesreće, piše Sky News

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije