Užas u SAD: Djevojčicu izgrizao pitbull, ima 1.000 šavova na licu

1
Radiosarajevo.ba
Užas u SAD: Djevojčicu izgrizao pitbull, ima 1.000 šavova na licu
Shutterstock / Ilustracija

Pitbull je u februaru napao šestogodišnju djevojčicu iz američke savezne države Maine i zadao joj takve povrede da se ona, kako kažu ljekari, više nikada neće moći nasmiješiti.

Lily Norton je nakon napada hitno prevezena u Boston na operaciju, koja je trajala 11 sati, te je dobila 1.000 šavova na predjelu lica.

"Njene žlijezde slinovnice ne funkcioniraju. Ljekari su rekli da se više neće moći nasmiješiti. Mišići su previše oštećeni", rekao je prijatelj porodice CJ Pitcher, prenosi New York Post.

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Tragičan događaj odigrao se 18. februara kada je Lily bila kod prijateljice čija je majka čuvala pitbulla.

"Išli su kartati za stolom. Ona je sjela, a prijateljica je otišla i uzela karte. Kada se prijateljica vratila u sobu, počela je vikati. Vidjela je kako je pas zgrabio Lily", kazala je majka djevojčice Dorothy Norton za News Center Maine.

Majka njene prijateljice je hitno odvezla Lily u obližnju bolnicu, nakon čega su je helikopterom prebacili u Boston.

"Ona je tako živa djevojčica. Voli biti vani. Ni sada ne mrzi sve pse, barem mi je tako rekla. Samo više ne želi vidjeti onog koji ju je napao", ispričala je njezina majka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije